Ziua Europeană a Limbilor la ICR | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Ziua Europeană a Limbilor la ICR

La Institutul Cultural Român (ICR) şi la Institutul Italian Vito Grasso s-a sărbătorit ieri Ziua Europeană a Limbilor. O ocazie bună pentru institutele străine de a-şi prezenta oferta culturală. Un program dinamic, interactiv şi plin de informaţii.

Am trecut pe rând pe la standurile celor de la Goethe-Institut, Institutul Polonez, Centrul Cultural al Republicii Ungare/Institutul Balassi, British Council, Institutul Cervantes, Institutul Italian şi ICR. Oferte de cursuri de învăţare a limbilor străine, informaţii despre cultura şi ţările respective, promoţionale, totul aranjat frumos pentru a te atrage. Ceea ce au şi reuşit, în cazul meu.

Interesul pentru culturile străine ar trebui să fie mai mare, o statistică făcută publică anul trecut spunea că “Trei adulţi romăni din patru nu cunoşteau în 2007 nici o limbă străină, situându-se cu mult sub media europeană“. Un grup restrâns am găsit şi peste drum, la Institutul Italian, unde din jumătate în jumătate de oră se organizau ateliere de introducere în învăţatea unor limbi străine: română, italiană, maghiară, germană, polonă, engleză şi spaniolă. Nu am ajuns la nici unul, deşi mi-ar fi plăcut. Am asistat 3 minute la o scurtă lecţie de maghiară şi a fost interesant.

Evenimentul de azi m-a făcut să mă uit de 2 ori în calendar, pentru că nu înţeleg de ce s-a sărbătorit ieri Ziua Europeană a Limbilior, data oficială fiind pe 26 septembrie. Dar, trecând peste, activităţile organizate de institutele culturale au fost atent pregătite.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons