Weekday veg, alternativă la mesele încărcate | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Weekday veg, alternativă la mesele încărcate

Weekday veg, alternativă la mesele încărcate
 

Lăsăm la o parte celebrele motive de convertire – ”e mai bine pentru planetă, pentru animale” – sunt lucruri mult prea greu de imaginat pentru cineva care nu poate concepe o zi fără carne; vorbe goale pentru mulți și nu fac altceva decât să pornească o dezbatere ce va sfârși în ceartă. În fond, e o alegere personală, fiecare mănâncă ce și cum vrea, iar argumentele nu ar trebui să învrăjbească. Sigur, sunt studii care spun una-alta, dar mâncarea trece dincolo de cifre, iar rațiunea dispare când ai un gol în stomac.

Voiam de fapt să ajung la un alt mod de a mânca. Zilele trecute i-am găsit numele, deși de aproximativ un an (mai intens de jumătate de an) îl practic, și are rezultate bune: Weekday Vegetarian. E un termen pe care l-am auzit la Graham Hill într-o prezentare TED, și e o alternativă numai bună pentru a reduce consumul de carne. Practic, 5 zile pe săptămână ești vegetarian, iar în ultimele 2 e alegerea ta ce mănânci. S-ar putea să îți placă meniurile din timpul săptămânii și să le menții și în weekend, sau nu.

Dar, prin weekday veg îți reduci cantitatea de carne mâncată la jumătate, iar lucrul ăsta va începe să se vadă în modul în care te simți, te porți cu ceilalți, alergi, te trezești dimineața. Partea interesantă e că ai și o portiță de scăpare în cazul în care simți nevoia de carne. Însă, din proprie experiență, cel mai probabil vă veți îndrepta spre pește.

Mi-a plăcut cum a spus-o Graham Hill la finalul prezentării de mai jos: Pe tine ce te oprește să devii weekday veg?

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons