Unt de masa | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Unt de masa

19 Oct 2008
Etichete: ,

Cel mai cunoscut design de pachet de unt. Nu stiu cine comercializa untul inainte de ´89, dar m-a surprins placut cind am vazut ca Albalact il foloseste pentru produsul sau.
Unt de masa Albalact
M-a bucurat faptul ca oamenii aia au fost destepti si au profitat de capitalul de imagine al design-ului simplu si ramas in memoria colectiva. Totul s-a incetosat cind am facut un pas, la urmatorul raft de la lactate. Acolo am zarit un alt pachet de unt, asemanator ca design, doar culoarea albastru era mai inchisa. Producator: Big Panda, o alta companie, pozitionata bine in piata de lactate. M-am uitat mai bine si am vazut ca sint inca vreo 2 alte firme care produc aproximativ sub acelasi ambalaj, dar Albalact si Big Panda sint identice ca layout.

Logourile firmelor se vad, dar dupa o analiza amanuntita. Prima impresie e ca ai in fata acelasi pachet de unt.

Recomandă articolul:

  


Comentarii

1. cristina | 23 Oct 2008 | 23:15:45

Designul simplu si ramas in memoria colectiva are si dezavantaje – e prea inradacinat in memoria colectiva, in vremurile intunecate cand pachetele de unt, in diferent de design, nu prea se gaseau.

In plus, nu arata nou, occidental, trendy, nu e pe hartie lucioasa, nu are desenata o vacuta pe pachet. Cred ca alegerea Albalact de a pastra acest ambalaj a fost o actiune de branding curajoasa.

2. Minea Adrian | 29 Dec 2008 | 20:24:31

‘Capitalul de imagine’ vine din faptul ca pe vremea aceea nu existau E-uri.
Astazi sintem otraviti sistematic de porcii de capitalisti.Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons