The Social Network – ideea din spatele Facebook | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

The Social Network – ideea din spatele Facebook

2 Nov 2010

Aşadar Facebook-ul a fost construit pe baza unei ambiţii personale, pe bazele unor prietenii sfărâmate, cu o determinare care spune multe despre Mark Zuckerberg. “The Social Network” poate să îţi placă sau poate să te lase indiferent. E interesant de urmărit experienţa antreprenorială a lui Mark, de la idee la implementare, de la primele discuţii cu Eduardo Saverin până la discuţiile cu Sean Parker.

Desigur că nu vom afla cât adevăr există în film. Marketingul funcţionează bine, iar la cum l-am văzut portretizat pe Zuckerberg în mod sigur nu a dat drumul la scenariul final fără a tăia din el ce nu i-a convenit. Însă, pe lângă ficţiune, “The Social Network” spune o poveste bună despre cum se poate obţine ceea ce îţi doreşti. Nu e o poveste cu “Like-uri”, e o poveste cu episoade care te pun pe gânduri, care te întristează. Iar la final te fac să te întrebi ce vrei tu de la Facebook.

Mi-a plăcut modul în care e construită povestea, mi-au plăcut flashback-urile, deşi nu am văzut nici o inovare în materie de unghiuri de filmat sau de efecte de cameră.
Scena mea favorită rămâne cea de mai jos. Surprinde foarte bine atitudinea pe care Mark o are pe tot parcursul filmului:

Vezi şi The Social Network Official Trailer
Mai jos, TV Spot-ul:

httpv://www.youtube.com/watch?v=_71fEbyIr24

Recomandă articolul:

  


Comentarii

1. Alexandru Ilie | 2 Nov 2010 | 12:05:38

Am văzut filmul; nu m-a lăsat indiferent, dar nici nu m-a cucerit. Scena de mai sus e într-adevăr cel mai “bun” moment (al lui Zuckerberg) din film.

E un film “de văzut” pentru un motiv simplu: trăim vremuri de glorie pentru facebook, iar fb e “the next web”, după cum afirmă multe voci. À propos de “ce vreau de la facebook”: nimic. Mi-am şters contul acum câteva săptămâni bune, înainte de a vedea filmul şi cred în continuare că nu pierd nimic important.

Diaspora e foarte aproape de a-şi deschide porţile. Crezi că facebook ar putea împărtăşi cândva aceeaşi soartă cu myspace?

Trackbacks

  1. Friends | Va urma…


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons