TEDx Bucharest 2014 și singura clădire sustenabilă din EU | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

TEDx Bucharest 2014 și singura clădire sustenabilă din EU

TEDx Bucharest 2014 și singura clădire sustenabilă din EU
 

Mi-am dorit de foarte mult timp să ajung la o prezentare TED. Unele prezentări de pe online sunt fascinante, și îmi imaginam că în sală senzația se multiplică și simți altfel cuvintele. Anul acesta am ajuns de două ori la prezentări TED, dovadă că trebuie doar să știi ce vrei și să lucrezi în direcția aia.

Am intrat în lumea TED la Cannes Lions Festival 2014, unde Bruno Giussani, European Director TED, a prezentat conferința Beautiful Minds, împreună cu doi cercetători în neuro-știință, cu tema percepției noastre asupra lumii și a celor din jur. O prezentare de genul ăsta te face să ieși puțin din lumea ta și să cauți altceva. Găsiți câteva idei aici.

Apoi, acum o săptămână am fost la TEDxBucharest 2014, unde, din nou, am așteptat prezentări interesante. În prima sesiune mi-a atras atenția Adrian Pop, care s-a pus pe construit singurul centru comunitar sustenabil din Europa, pentru comunitatea din Boldești-Scăieni. Aceasta va găzdui viitorul Centru Educațional și Vocațional din localitate. O face împreună cu OMV Petrom Romania, Habitat for Humanity, Centrul Rromilor Amare Rromentza și CSMC.

Panouri fotovoltaice, materiale locale eco, apă de ploaie filtrată și refolosită, spații verzi care să reducă amprenta de carbon. Un proiect foarte interesant, de urmărit, și care sper să fie replicat și în alte locuri.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons