Semimaraton cu record personal și gânduri bune | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Semimaraton cu record personal și gânduri bune

Semimaraton cu record personal și gânduri bune
 

Al doilea semimaraton e drumul sigur către un maraton. Cam ăsta e gândul cu care am plecat de la Bucharest Marathon 2015, după ce am terminat 21 de km cu 5 minute mai repede decât anul trecut. M-am bucurat de un PB cum nu visam: 2:07:50.55 net și 2:08:51.65 brut.

Traseu nou, compact, cu urcări și câteva senzații minunate. Prima revelație a venit imediat după start, la baza primei urcări pe lângă Palatul Parlamentului. Puhoi de oameni care alergau în sus, ocupând șoseaua. Și eu printre ei. Mi-am luat de acolo energia pentru primii 15 km. Pentru că până acolo am simțit că totul merge bine. Nu folosesc energizante sau alte geluri (bananele cu 45-30 de minute înainte de cursă sunt sfinte), iar la punctul de alimentare de la km 15 am luat prima dată două guri de apă și un sfert de portocală. Ca niciodată, a mers și am continuat până la km 18, când am simțit nevoia unei noi hidratări. Iar de acolo a mai fost puțin. La final nu mai spun cât de bun a fost batonul de la Isostar, că m-a pus pe picioare imediat, ajutat de banane și portocale.

null

Din nou, muzica m-a ajutat să nu am ruperi de ritm, ba chiar pe ultima melodie Voltaj am accelerat puțin. Am avut playlist-ul disponibil offline pe telefon, după ce ipod-ul m-a lăsat cu o seară înainte. Motiv pentru care am descoperit Apple Music, dincolo de radioul Beats One. și m-au câștigat de tot. Cum ar fi ca un radio de la noi să facă un playlist oficial pentru Bucharest Marathon? 5 ore cât ține maratonul – doar muzică pentru alergat. Poate la edițiile viitoare.

null

Nici nu știu când au trecut 21 de km. Când alergi, timpul are o altă dimensiune. Prima oră trece cel mai repede. Apoi, jumătate de oră se duce imediat, cât ai face doi-trei pași. Ei bine, ultimul sfert de oră e cel mai lung, și face cât tot timpul de înainte. De aceea, performanța celor care au terminat #dela1la21 e cu atât mai lăudabilă. La Bucharest Marathon gașca 321sport a fost numeroasă, zgomotoasă și unită. Au trecut toți linia de sosire în același timp și au motivat oameni care în urmă cu 4-5 luni nu rezistau 3 km. Iar Radu a făcut un nou episod din serialul “Discover the world through its marathons”. Foarte frumos! Felicitări!

Un singur lucru m-a derutat la Bucharest Marathon: faptul că la finish am trecut de două ori prin Piața Constituției. Am venit de după Izvor și a trebuit să mă uit cu părere de rău la finish, și să mai fac o tură de Palat. A fost o tură grea, psihologic. Cel puțin, prima jumătate din ea, pentru că după ce am ajuns din nou în linie dreaptă cu finish-ul n-a mai contat nimic.

Să ne vedem cu bine la competiții. Și la anul la maraton!

P.S. A doua zi, am ajuns să trăiesc “The day after the marathon“, și să râdă șoferii de mine când traversăm trecerea de pietoni.

Foto: Smile Production | Donez Amintiri

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons