Roxanne | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Roxanne

5 Nov 2013
Etichete: 
Trecutul nu aduce lucruri bune în prezent. E unul dintre motivele pentru care nu ne agăţăm de el. Iar de perioada “Securităţii”, a filajelor şi a trădărilor între prieteni, cu atât mai puţin vrei să ai de a face.

Roxanne e despre regăsirea unui trecut dureros, a unui fiu descoperit în urma unei curiozități obsesive, dar întemeiate. Filmul îl are în centru pe Tavi (Șerban Pavlu – Toată lumea din familia noastră), care încearcă să afle cine este Căpitanul, cel care l-a turnat în tinerețe, când a vrut să dedice o melodie la Europa Liberă.

Dincolo de jocul foarte bun al lui Șerban Pavlu, o bucurie mare a fost să îl văd pe Mihai Călin. O apariție surprinzătoare și datorită personajului jucat – construit puțin forțat pe ici pe colo, și previzibil.

Filmul e actual, are multe momente care îți dau senzații de deja-vu, dar are și exagerări, care te duc cu gândul, inevitabil, la un film american. Poți trece peste ele dacă privești dincolo de evident și ”cauți în dosare”. Descoperi o lume supravegheată, în care cei mai mulți dintre părinții noștri au trăit cu frică, nu care cumva să fie trădați. Și, după cum vedem în Roxanne, trădarea vine de unde te aștepți mai puțin.

Dramă, elemente comice, tensiune, răbufniri, dezvăluiri, regăsiri, despărțiri… filmul are de toate și le combină în proporții acceptabile. Roxanne trebuie însă privit ca o documentare a unor vremuri tensionate, trebuie privit cu înțelegere, nu pentru ce li se întâmplă personajelor, ci pentru ce au trăit cei are au fost urmăriți de Securitate și au suferit din cauza turnătorilor.

Sinopsis:
Roxanne spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate şi descoperă că ar putea avea un fiu cu o fostă prietenă din liceu.
Sursa: Cinemagia.ro

Era să uit… mergeţi la cinema!

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons