Rețetă hummus în trei culori | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Rețetă hummus în trei culori

Rețetă hummus în trei culori
 

Ne-a venit rândul la gătit pentru colegii de birou. Și pentru că atunci când provocările culinare vin peste tine și amenință că te lasă cu burta goală, cauți cele mai rapide metode de a nu cădea în păcat. Și e un păcat de care se tem mulți: păcatul de a nu te sătura. Cum spuneam, provocarea a venit, ba mai mult ziua de bucătărit a picat într-o zi de post, iar soluția am găsit-o cu ajutor de la Ionela: hummus. În trei culori. 

Rezultatul e delicios și atrăgător. Și merită toată atenția și timpul scurt de preparare. Bine, scurt vorba vine, pentru că din moment ce ai cumpărat năutul până savurezi hummusul trece o zi. Ia să vedem de ce. 
O luăm la pas. Cumperi punga de năut și lași boabele în apă 12 ore. De seara până a doua zi dimineață. De dimineață până seara. Bun. Apoi, îl fierbi în oala cu presiune timp de o oră, sau 1:15h, depinde de câtă apă au tras peste noapte. 

Rețeta pentru hummus, de la care pornim. În robotul de bucătărie amestecăm: 

  • 350 gr de năut fiert, cu puțină apă din oală
  • 4 căței de usturoi
  • 3 linguri generoase de tahin
  • 2 linguri de ulei
  • Zeama de la o lămâie 
  • Sare

Mixăm cele de mai sus până când avem o pastă fină. Pe care o potrivim cu sare și lămâie, după gust. Acum, pentru culori avem: 

  • Roz: sfeclă coaptă. Timp de o oră, în timp ce fierbe năutul, coacem în cuptor sfecla (nu o decojim, doar spălată), pe care la final o curățăm și o aruncăm în robot împreună cu celelalte ingrediente. Hummusul cu sfecla merge condimentat cu sumac. 
  • Verde: pătrunjel. Am luat o legătură de pătrunjel și am băgat-o în storcător. A ieșit un suc verde pe care l-am adăugat în bază. Dar puteți lua legătura și să o puneți direct lângă celelalte ingrediente. 
  • Galben: curry sau turmeric. Gust mai pronunțat la curry, dar cam tot pe acolo amândouă. 

Finalul, aranjatul pe platou, îl puteți face așa cum credeți, dar să mai puneți puțin ulei de măsline. Mare lucru nu e, potrivirea de sare și lămâie vă va testa papilele, dar apoi vă veți bucura și ochii cu preparatele.  

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?



Twitter

Facebook

Instagram



Copyright

Licenţa Creative Commons