Reclame inselatoare | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Reclame inselatoare

9 Jul 2008
Etichete:

Sint un mare fan al melodiilor din reclame. E adevarat ca succesul unui spot e asigurat intr-o proportie foarte mare de coloana sonora. E unul dintre primele elemente cu care este ancorat consumatorul.
Nu de multe ori sint cu privirea in ghidul Tv si cu urechile la calupul de publicitate. Cum spuneam, reclamele le tin minte si dupa melodie. Asa se face ca ultima reclama Millennium Bank mi-a ramas intiparita in minte. E mai jos, in cazul in care nu ati vazut-o.
Intr-una din serile in care ma pregateam de ceva nou de vizionat imi atrage atentia o melodie dintr-un spot. Primul gind a fost ca cei de la Millennium au mai facut un spot, lucru neobisnuit, ca abia lansasera “ventilatorul”. Cind colo, surpriza mare, Bancpost comunica o noua oferta de creditare. Melodia era in portugheza si de asta am fost confuz pentru citeva secunde. imi pare rau ca nu am gasit spotul pe net, dar cum apare, fac un update aici.

Spotul Millennium Bank Romania:

Portugalia a capatat mai multa atentie din partea romanilor. Din ce in ce mai multi vor sa isi petreaca concediile acolo. Din pacate, evenimentele din ultimul an au cauzat o “respingere” a rominilor. Portugalia, o Romanie cu 20 de ani mai batrina, e reticienta. Auzisem replici de genul: “Bine ca ne-au spus ca sintem ai Estului, inseamna ca s-au simtit si isi stiu locul in Vest“. Asemenea derapaje nu fac bine imaginii nici unei tari.

Sa revenim la muzica si la spoturi. Iata o combinatie fericita: versurile unei melodii devin text pentru spot. ?i ce text, ce melodie, La noi cind o sa avem reclame care sa te faca cu adevarat sa te simti mindru ca esti roman?
Melodia: Amalia Rodrigues – Uma Casa Portuguesa
Spotul: Continente – Uma Casa Portuguesa

Recomandă articolul:

  


Comentarii

1. Avatare | 8 Jan 2010 | 18:02:19

Foarte multe reclame si-au capatat succesul in cea mai mare parte din coloana sonora.

Trackbacks

  1. George Toma » Melodia de la Doncafe


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons