Promisiunile mintilor politice | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Promisiunile mintilor politice

5 Oct 2008
Etichete: ,

M-am hotărît să plec în Europa, ca să am de unde să mă întorc.
Neoficial, e campanie. Şi voturile românilor din afară contează mai mult decît ale noastre. Noi ştim cît să ne întindem astfel încît să nu ne fie frig sub plapumă, ştim cît plătim pe întreţinere, ştim cît primim în ziua de salariu. Ceilalţi doar au auzit. Şi nu ii interesează, atît timp cît leafa lor acoperă o chirie, o rată la maşină şi banii trimişi la rude. Dar politicienii sînt naivi şi cred că îi pot cumpăra oricum.

Aberaţii ca astea n-am mai auzit:

  • “V-o spun, fără să vă chem: dacă aveţi probleme aici, veniţi acasă, pentru că, cu siguranţă, veţi găsi un loc de muncă decent plătit în raport cu salariile din România“, a spus Băsescu. (Mediafax.ro)
  • Preşedintele PSD Mircea Geoană a participat duminică (n.m. 21 sept) la lansarea, la Milano, a doi dintre aspiranţii la fotoliile de parlamentar rezervate diasporei. Cu această ocazie, liderul PSD a promis românilor aflaţi peste hotare câte 20.000 de euro dacă se întorc acasă. (Realitatea.net)

Promisiunea lui Mircea Geoana mi se pare cea mai tare. Am înţeles că, recent, a mărit miza, la 25 de mii. Iar declaraţia lui Băsescu înseamnă mai mult: “numai cine vrea nu gaseşte un loc de muncă decent plătit”. Problema e că nu se vrea un loc de muncă “decent”. Si la ce se referă cînd spune decent?

Of… ambiguitatea cuvintelor… esenţa comunicării politice :)

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons