Polo Norte – Deixa o mundo girar | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Polo Norte – Deixa o mundo girar

Polo Norte

Sursa foto: http://polonorte.com.sapo.pt

La Polul Nord e frig. Numai rostind cuvintele îţi vine să mai pui o haină în plus pe tine. Nu aceeaşi senzaţie o ai cînd îi asculţi pe cei de la Polo Norte.  Muzica lor te binedispune şi uiţi repede de frig şi zăpadă.

Polo Norte a apărut în 1992, ca o continuare a trupei Honoris Causae. Din formula iniţială, care cuprindea 3 membri, trupa s-a extins, ajungînd astăzi la 5 componenţi. 2 dintre ei sînt încă de la începuturi: e vorba despre solist, Miguel Gameiro, compozitorul pieselor, şi toboşarul Luís Varatojo. Alături de ei mai sînt Tó Almeida, Marco Vieira şi João Gome.

Aşadar, 1992, Sintra, Polo Norte. În 1995 editează primul album, Expedição, cu succese precum Lisboa şi Grito. Un an mai tîrziu apare albumul Aprender a Ser Feliz. Mai importantă este apariţia în 2002 a discului Jogo da Vida (Jocul vieţii) pentru că, în acelaşi an Pura Inocência, cea mai importantă piesă de pe album, devine coloana sonoră a telenovelei Saber Amar.

Dar mai jos este o piesă de pe albumul Deixa o mundo girar, lansat în 2005, considerat de către criticii portughezi drept cel mai bun album al trupei şi materialul discografic în care rock-ul chiar se simte. La ceva timp după lansare, grupul a reeditat acest album, iar în aprilie 2008 a scos o colecţie de cîntece compuse în cei 15 ani de existenţă, disc numit simplu: 15 Anos.

De pe Deixa o mundo girar (Lasă lumea să se învîrtă), piesa care dă titlul albumului:

Recomandă articolul:

  


Comentarii

1. Web design | 15 Jan 2009 | 18:20:07

Ma bucur ca i-am descoperit pe cei de la Polo Norte prin blogul tau. :)

2. Portabilitatea numerelor | 24 Jan 2009 | 13:59:54

Nu ii stiam. Imi plac foarte mult.
Uneori trebuie sa ne oprim si sa lasam lucurile sa se intample…Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons