O cătătorie în alt București | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

O cătătorie în alt București

O cătătorie în alt București
 

Hanul Gabroveni din București s-a redeschis la finalul anului trecut, dar abia acum am ajuns la el, și mă bucur că am intrat. Am descoperit un spațiu expozițional amenajat minunat și un centru cultural modern, care alături de alte clădiri din Centrul Istoric (Cărturești Colosseum și, de ce nu, unele magazine) schimbă fața zonei. Și îmi place în ce se transformă.

Poarta mare de fier mi-a atras atenția, de am intrat în curtea interioară. Care mi-a dat un deja-vu de Brukenthal, de Sibiu. Și brusc m-am teleportat în alt București. Șocul mai mare (în bine!) a avut loc când am intrat în clădire și am văzut pereții, pivnițele și expozițiile. Iar cînd am coborât la demisol și am văzut masa lungă cu veiozele și expoziția de fotografie din Bucureștiul vechi, nu îmi mai venea să plec. Spațiul perfect pentru lucru.

Am găsit într-un comunicat de anul trecut: ”Centrul va cuprinde o sală de spectacole multifuncţională de maximum 200 de locuri, cu anexele respective, spaţiu de repetiţii pentru teatru, muzica, balet cu anexele respective, cazare şi spaţii tehnice”.

În această perioadă putem vedea în Centrul Cultural al ARCUB de la Hanul Gabroveni:
– expoziția ”București. O lume de Ion Bârlădeanu și Carmen Lidia Vidu” | 3-15 iulie 2015 | Program de vizitare: 10:00 – 22:00
– expoziție de fotografie din Bucureștiul vechi – colecții personale
– expoziție de artă contemporană – artiști tineri români – sculptură și intalații

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons