Noaptea Albă a Filmului Românesc 2012 | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Noaptea Albă a Filmului Românesc 2012

NARF 2011_ credit foto Adi Marineci

Noaptea Albă a Filmului Româneesc 2011 | credit foto Adi Marineci

Pe 14 septembrie mi-am propus să văd 2 filme românești. Unul în premieră, și altul pe care l-am tot ratat până acum. Despre oameni și melci al lui Tudor Giurgiu, primul film vizat, va avea premiera atunci. Undeva la Palilula este ce-l de-al doilea film la care voi vrea să merg pentru a vedea ce a ieșit din experiența lui Silviu Purcărete. Cele două filme vor fi proiectate în cadrul Nopții Albe a Filmului Românesc 2012, pe 14 septembrie, în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Alături de ele, mai vedem Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude), Crulic, drumul spre dincolo (r. Anca Damian), Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) și Din dragoste cu cele mai bune intenții (r. Adrian Sitaru).

Și ca să vă convingeți că într-adevăr merită să cutreierăm toată noaptea, avem pregătite și documentare interesante: Un gând, un vis, Doyle..și-un pix (r. Bogdan Ilie-Micu), distins cu premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut la TIFF 2012, Păcătoasa Teodora (r. Anca Hirte) nominalizat la Premiile Gopo 2012 la categoria Cel mai bun film documentar sau 8 Martie (r. Alex Belc), film ce ilustrează o zi de muncă a unor femei din România Capitalistă în patru oraşe.

Pentru că am o slăbiciune pentru scurt-metraje, la Noaptea Albă a Filmului Româneesc voi avea la ce să odihnesc ochii în pauzele dintre doua filme lungi: Blu (r. Nicolae Constantin Tănase), Hello Kitty (r. Millo Simulov) și Chefu (r. Adrian Sitaru). Filmul lui Millo Simulov vă va cuceri imediat, iar Chefu vă va da o imagine asupra vieții la bloc și a vecinelor care sunt mereu pe fază. Nu am văzut Blu, dar vinerea de 14 septembrie e o ocazie numai bună să recuperez.

Așadar, în Bucureşti, Noaptea Albă va fi la Cinema Studio, Cinema Patria, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Centrul Vechi sau Club Fabrica, dar și în alte locuri, care urmează a fi dezvăluite în curând pe www.romfilmpromotion.ro.
În Cluj-Napoca, gazdele sunt Cinema Victoria și Casa TIFF. La Timișoara filmele se văd la Cinema Timiș iar la Iaşi la Cinema Victoria.

Să mai spun că intrarea este liberă? Bine spun, dar e grabă, pentru că e pe principiul ”primul venit, primul servit”.

Ne vedem pe acolo.
Era să uit… mergeţi la cinema!

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons