NexT Film Festival și Festivalul Internațional de Film București | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

NexT Film Festival și Festivalul Internațional de Film București

Începând de astăzi, până pe 19 aprilie, ne bucurăm la București de NexT Film Festival, ajuns la ediția a 9-a. 2 competiții, 15 secțiuni în afara competiției, 146 de filme. Programul e împărțit în așa fel încât să fie scrutmetraje pe săturate.

Cum era normal, și anul acesta filmele românești au o competiție dedicată lor. 12 scurtmetraje intră în cursa pentru Premiul pentru Cel mai bun film românesc, acordat de Institutul Cultural Român, și Premiul Publicului pentru film românesc.

Iar lucrurile interesante nu se opresc aici: tot la NexT 9 avem o întâlnire cu regizoarea Claire Denis, o discuție cu echipa filmului Aferim!, o masă rotundă despre sunetul în filmul românesc și un training despre Europa Creativă. Cine poate să rateze așa ceva!?

Imediat după, de pe 20 până pe 26 aprilie mergem la Festivalul Internațional de Film București, ediția 11. Sincer, eu aștept ”Autoportretul unei fete cuminți”, și sper să îl văd la Cinema Studio. Până atunci stăm cu ochii pe pagina de program să ne alegem proiecțiile.

Iar surprize avem și la BIFF 11: în ultimele trei zile de festival ne vom întâlni cu actorul italian Franco Nero.

Era să uit… mergeţi la cinema!

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons