Mai încet cu tupeul pe bicicletă! | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Mai încet cu tupeul pe bicicletă!

Mai încet cu tupeul pe bicicletă!
 

Când merg pe Calea Victoriei, pe pista de biciclete, sunt mereu trist. Pentru că mă enervez când stau la stop. La fiecare semafor trei-patru bicicliști trec și ignoră culoarea roșie. Care înseamnă să oprești roata, să încremenești pe loc, că altfel dă o mașină peste tine și apoi te bați cu pumnul în piept că șoferul a fost nesimțit și a trecut peste pistă, cînd de fapt…!

Sunt mulți cei care cred că e dreptul lor să treacă, deși nu vine nimeni din dreapta, iar cei care stau și așteaptă, regulamentar, dreptul de trecere, se uită la ei pierduți. E tentant să treci, mai ales că strada e goală. Dar dacă ai vrut pistă pe șosea, te conformezi regulilor. Nu am stare, invidia din mine se apucă la un moment dat să strige: ”Bă, e roșu!”, și primește înapoi un je m’en fiche-ism direct: ”și ce dacă?”.

Îmi pare rău pentru munca celor care luptă pentru drepturile bicicliștilor, se zbat să obțină drepturi pentru cei care nu le merită, dar până când nu voi vedea roți oprite la stop și respect pentru reguli, nu mai cred în marșuri! Cu tupeu de ambele părți – șoferi care parchează aiurea și ocupă pistele sau bicicliști care nu respectă regulile de circulație – nu se face treabă. Cineva trebuie să cedeze.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons