Mă tot duc | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Mă tot duc

Din păcate, trebuie să recunosc că nu merg la teatru pe cât mi-aş dori, sau pe cât merg la filme. Însă, mă tot duc când e ceva care nu trebuie ratat. Şi piesa de la Teatrul Foarte Mic, cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu, e de văzut.

E un dialog plin de înţelesuri care trebuie rumegat şi despletit timp îndelungat după ce ai văzut piesa. E un joc plin de optimism despre o plecare; a fiecăruia dintre cei doi. E o parabolă a vieţii noastre rapide care trebuie puţin regândită. Nu mult, ci doar în câteva puncte cheie.
Tutuca şi Solido te înveselesc şi reuşesc prin întrebările lor să te scoată din rutina zilnică şi să te detaşezi de probleme. “Mă tot duc… acolo! Şi ce-o să faci acolo? Ce nu am făcut aici.”

Povestea celor doi clovni trişti se joacă pe scena goală, neagră, fară nici un alt element de decor de peste 17 ani. E o piesă de la care pleci mai împlinit şi, să-i spunem aşa, reformatat, pentru că îţi reprogramează singură punctele cheie de care spuneam mai sus. La fiecare dintre noi sunt altele, dar “Mă tot duc” reuşeşte să le identifice şi pleci de la spectacol senin.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons