Luis Represas – Sagres | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Luis Represas – Sagres

S-a nascut în Lisabona, în noiembrie 1956. A primit prima chitara la 13 ani, iar la 20 de ani îsi începea cariera muzicala alaturi de fratele sau si trei prieteni. Împreuna formau Trovante si au reusit în cei16 ani de activitate sa devina una dintre cele mai importante formatii portugheze.

În 1992, Luis Represas se desparte de trupa si începe cariera solo. A lansat pîna acum 9 albume, ultimul, intitulat Olhos nos olhos, pe piata de pe 25 februarie 2008.

Sagres, piesa care este mai jos, e primul extras de pe materialul discografic.
Povestea ei e interesanta. Pentru ca în Portugalia Sagres se refera la 2 lucruri: la orasul din superba regiune Algarve dar si la bere. Întîi melodia, dupa explicatiile si spotul Sagres, ati ghicit, cu Luis Represas în centrul actiunii. Bine, nu el e vedeta, dar spotul e simpatic.


Spuneam ca Sagres este un oras din Algarve, regiunea din sudul Portugaliei. Aici, lînga Ponta de Sagres se afla Cabo de São Vincente, cel mai sud-vestic punct al Europei, asa cum Cabo da Roca este cel mai vestic.
Dar Sagres se refera si la bere. Este, neoficial, berea sudului, preferata în regiunea Lisboa, iar rivala Suber Bock este berea nordului, preferata în Porto.
Asadar, dupa ce am facut introducerile, iata un spot în care Luis Represas cînta piesa lui, respectînd ritualul în care se bea Sagres Bohemia (6,2% alcool, bere neagra), un fel de Silva Bruna.
Spotul:

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons