Love Bus: cinci povești de dragoste din București | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Love Bus: cinci povești de dragoste din București

Cinci povești de dragoste din București. Pot fi de ieri, pot fi de mâine. Important e că sunt actuale; făcute de o generație nouă de cineaști, cea care a copilărit auzind în jur “Ne-am săturat de filme cu România comunistă”; care nu a aplecat urechea la “iar mergem la filme românești?“. Din entuziasmul lor a ieșit un colaj de scurt metraje, cinci povești din cartierele unui oraș care ascunde atâte alte lucruri. 

Un fel de Paris, je t’aime cu specific local și contemporan. Relații regăsite, distruse, pierdute, câștigate. Toate sub imaginea unui oraș care se trezește din amorțeală. “Cartierele” sunt legate între ele cu imagini aeriene din București, unele statice, care nu fac mai mult de a-ți arăta o lume normală, banală în aparență. Calmă, înainte de a-i cunoaște dramele. 

Love Bus e un film de formare reușit. E un film independent, făcut de absolvenți UNATC, sub coordonarea lui Paul Negoescu (O lună în Thailanda). Te prinde la început cu poveștile, cu muzica (trei formații am ascultat în tot filmul: Șuie Paparude, Les Elephants Bizarres și Robin and the Backstabbers), cu stângăciile actorilor, dar te pierde când firul logic se rupe și nu mai înțelegi ce face personajul.

Una peste alta, Love Bus e un experiment, un deschizător de drum pentru tineri cu potențial. Și merită văzut în cinema.

Sinopsis:

episodul 1: “Iancului” 
Alexandra are 20 de ani și un singur scop: să se împace cu fostul iubit indiferent de riscurile la care se supune sau oamenii pe care-i rănește.
episodul 2: “Drumul Taberei”
 București, România – Fairbanks, Alaska. 27 zile cu mașina. 25 de ore cu avionul. O secundă cu gândul.
episodul 3: “Unirii”
 La o petrecere de adolescenți, Bobo încearcă să-și convingă iubita virgină să se culce cu el, dar Cătălina nu se simte pregătita și îl refuză. Mai târziu, cei doi își vor găsi alinarea în brațele altora.
episodul 4: “Tineretului”
 Ștefan se reîntâlneşte cu o fostă colegă de liceu, se plimbă împreună prin parc şi decid să se revadă mai pe seară. După ce îşi cumpără iarbă, ajunge acasă şi află că fata a murit într-un accident.
episodul 5: “Cișmigiu” 
George și Andreea sunt un cuplu relaxat. Într-o zi, Andreea găsește în baia lui George un ulei de masaj, a cărui apariție George nu o poate explica

(Sursa: LoveBus.ro)

Era să uit… mergeți la cinema!

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons