Încotro merge România? | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Încotro merge România?

Încotro merge România?
 

Dincolo de rezultatul alegerilor, ne-am făcut de râs în fața întregii lumi. Cozile din fața ambasadelor din capitalele statelor europene ne-au întors cu 25 de ani în urmă. Imaginile românilor care își cereau dreptul democratic de a alege, presați de numărul mic de secții de vot și chiar de gazele polițiștilor, vor ilustra mult timp știrile televiziunilor internaționale. Am arătat tuturor că lumea noastră nu e egală, și am făcut-o la ei acasă.

Din nefericire, victoria dreptei nu anulează imaginea creată, dar îi minimizează impactul. Transmite un semnal puternic de evoluție. Însă ne dezvoltăm de la un nivel cu mult mai jos decât acum 48 de ore.

Evoluție avem și în privința mediilor de comunicare. Social Media a avut un rol definitoriu în această campanie electorală. Mobilizarea online din ultimele două săptămâni a înclinat balanța într-o direcție care ne arată că avem o comunitate online puternică, gata să răspundă provocărilor și să se mobilizeze rapid pentru a ieși în stradă, la nevoie. Așteptările pentru o Românie altfel sunt foarte mari, iar măsurile ce vor urma au rolul de a potoli setea de schimbare a celor care au votat.

E o dorință acerbă de a lăsa în urmă un trecut de care nu reușim să ne rupem (deși unii dintre noi nu l-am trăit), și care ne urmărește pentru a ne pune piedici.

E nevoie de o Românie stabilă, respectată pe plan extern, cu politicieni conștienți de rolul lor și cu o presă liberă. Nu sunt dorințe exagerate, ci normale. Să sperăm că România merge în acea direcție, iar în doi-trei ani, când vom privi înapoi, aceste zile care tocmai au trecut vor fi foarte îndepărtate.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons