Gânduri de suporter | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Gânduri de suporter

E un sentiment inexplicabil când fluturi tricolorul desupra tribunelor şi strigi căt te ţine vocea ştiind că de la tine vine motivaţia jucătorilor. Am văzut-o şi simţit-o la România-Albania, la Piatra Neamţ. Din păcate, strigătele din tribune şi din faţa televizoarelor au pălit în faţa rezultatului. Un egal neaşteptat, repetat şi în cel de-al doilea meci.

Acum, înaintea partidei cu Franţa, nu strigăm de bucurie, ci pentru a ne face auziţi, pentru ca jucătorii să conştientizeze că au pentru cine juca. Un rezultat pozitiv ne-ar umple inimile de emoţie şi bucurie şi ne-ar feri din patima de a privi Naţionala ca pe o echipă abia încropită. Căderea de 14 locuri în calasamentul FIFA e demoralizatoare, dar trebuie şi poate fi depăşită.

Îmi place să cred până la capăt în şansele de calificare la Euro 2012. Până nu s-a închis matematic clasamentul, mai sper. Ca mine, milioane. Totuşi, milioane sunt şi cei care şi-au pierdut speranţa din cauza rezultatelor de până acum. E dureros faptul că ne îndepărtăm de echipă şi privim tot timpul în trecut.

Acum câteva zile am fost pentru prima dată la terenurile unei şcoli de fotbal din Parcul Tineretului. Am prins unul dintre meciurile de copii până în 12 ani din cadrul unei competiţii între cluburi. Fugeau copii ăia după minge şi după satisfacţia golului de spuneai că au fotbalul în vârful papucului… Aveau dăruire şi jucau cu pasiune, lucruri pe care rar le văd la echipa naţională, dar care parcă revin, palid, în aceste meciuri din calificări.

Totuşi, ne bucurăm de fotbal şi ne creăm aşteptări pe măsura dorinţelor noastre, nu pe măsura putinţei echipei. Ca suporteri, am devenit indiferenţi şi vrem doar să ni se dea. Încet, al 12-lea jucător se crede antrenor. Sper ca Euro 2012 să fie mult mai aproape decât pare acum. Sper ca pe stadioane să se audă din ce în ce mai multe voci, cât mai diverse. Sper ca rezultatele viitoare ale Naţionalei să scoată din nou lumea în stradă. Merităm o nouă performaţă.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?



Twitter

Facebook

Instagram



Copyright

Licenţa Creative Commons