Filme portugheze la Festivalul de Film Next 2013 | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Filme portugheze la Festivalul de Film Next 2013

Săptămâna viitoare începe cea de-a 7-a ediție a Festivalului de Film Next. Până atunci, să ne facem programul și să ne pregătim de seminariile în care vom învăța cum se face un film. Dacă nu ați văzut însă spotul oficial, iată-l:

Și, să vin puțin în ajutor celor care sunt atenți la cinamatografia portugheză, anul acesta Festivalul NexT aduce scurt-metraje semnate de tineri cineaști portughezi în cadrul secțiunilor Competiție, European Film Academy și NexT Kids, dar și pe sound-designer-ul Filipe Tavares la București.

În timp ce flăcările se înălțau, regia João Rui Guerra da Mata (Portugalia) / Secțiunea Competiție III
În zorii zilei de 25 august 1988, Portugalia se trezește cu cel mai mare incendiu, de la Marele Cutremur din 1755. În Lisabona, arde cartierul Chiado. În partea cealaltă a orașului, departe de fum și foc, Francisco primeste un telefon neașteptat și în dormitorul lui izbucnesc flăcari din trecut, sufocându-i viața.

Dimineața de Sfântul Anton, regia João Pedro Rodrigues, Portugalia / Secțiunea European Film Academy
Tradiția spune că pe 13 iunie, de ziua Sfântului Anton – protectorul Lisabonei – îndragostiții trebuie să ofere mici vaze cu busuioc și garoafe de hârtie și steaguri cu catrene populare, drept dovadă a dragostei lor.

Ginjas, regia Zepe & Humberto Santana (Portugalia) / Sectiunea NexT Kids
Personajul principal Ginjas, un grup de pasări mici și neîndemânatice și o pasăre mare și bosumflata se trezesc cu toții prinsi în niște întâmplări în care au de-a face cu câteva noțiuni interesante – formă și culoare, contururi, schițe, compoziții cu pete de culoare și multe altele.

Uriașul, regia Luís da Matta Almeida, Júlio Vanzeler (Spania/ Portugalia) / Sectiunea NexT Kids
Uriașul poartă o fetiță în inima lui. Inima lui este ca o fereastra enormă, de unde fetița poate să descopere și să înțeleagă lumea în care trăim. Dar într-o bună zi va trebui să plece.

Ne vedem acolo… și acolo, la cinema! Cinema Studio, Corso, Patria și pentru seminarii la Café Verona Cărtureşti.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons