Domnișoara Christina | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Domnișoara Christina

11 Mar 2014
Etichete:
Domnișoara Christina
 

Orice ecranizare te face imediat să compari acțiunea filmului cu cea din carte. “Domnișoara Christina” nu diferă foarte mult de nuvela lui Eliade. 80% dintre replici sunt cele din carte. Este unul dintre reproșurile pe care le aduc filmului, pentru că această asemănare e principala cauză a dialogului artificial dintre personaje.

Muzica e principalul atu al filmului, iar senzația de mister e creată încă din primele minute. Însă, deși reapare în anumite secvențe, efectul nu e același ca cel creat de carte. Însă, cei care au citit nuvela vor găsi în film exact scenele pe care și le-au imaginat citind. Un plus pentru ecranizare, care compensează lipsa de efecte deosebite în ilustratea visurilor lui Egor.

Domnișoara Christina a deschis o lume nouă pentru mine, a filmului românesc de mister/horror. Iar rezultatul e unul cât se poate de plăcut. Filmul merită văzut, măcar din curiozitate, pentru misterul pe care îl construiește în jurul acțiunii.

Filmul este nominalizat la Premiile Gopo 2014 la categoriile:
– Cea mai bună actriță într-un rol principal (film de ficțiune) – Ioana Anastasia Anton, pentru rolul Sanda
– Cea mai bună muzică originală (lungmetraj) – Jon Wygens
– Cele mai bune costume (lungmetraj ficțiune) – Maria Miu
– Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură (lungmetraj ficțiune) – Cristina Temelie, Nastasia Mateiu

Sinopsis:
Sosit la conacul familiei Moscu împreună cu iubita lui, Sanda, tânărul pictor Egor Paşchievici observă că întrega ei familie o venerează pe domnişoara Christina, mătuşa ei, ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul domnişoarei Christina şi începe să o viseze. Curând însă graniţa între vis şi realitate se estompează iar domnişoara Christina, îndrăgostită de Egor, este adusă înapoi la viaţă prin ritualuri oculte chiar de către familia ei.
Când realizează însă că viaţa Sandei este în pericol Egor decide să lupte cu strigoiul.
Sursa: Cinemagia.ro

Era să uit… mergeţi la cinema!

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons