Dia de Portugal | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Dia de Portugal

10 Jun 2010

Astăzi a fost ziua naţională a Portugaliei, a lui Camões şi a comunităţilor portugheze. O zi în care am fost la primul meu concert de fado din România, în care gustul de bacalhau mi-a reamintit de terasa de lângă Jerónimos unde se serveşte peşte atât de bun şi de petrecerile cu sangria din barurile studenţeşti. Şi dacă tot veni vorba, de castane prăjite.

I-am ascultat pe Carolina Pessoa şi pe Nuno Sérgio cântând fado. Au cântat din Amalia, Mariza şi au reuşit să mişte publicul în ritmul muzicii. Normal că toată sala a început să aplaude la “Uma Casa Portuguesa” iar cei doi s-au întors la final pentru încă 3 bisuri. A fost un concert foarte frumos, cu sonorizare bună, dar poate pentru că ştiam piesele din interpretarea altor cântăreţi mi s-a părut pe alocuri că undeva ritmul nu e cel normal. Dar fiecare are propriul cover, îşi pune amprenta vocală pe el şi face în aşa fel încât să iasă bine.

P.S. Am dat de un bucătar portughez care găteşte super. Se pare că în curând îşi va deschide restaurant/ceva în Bucureşti. Revin cu detalii când le am. :)

Recomandă articolul:

  


Comentarii

1. Ana | 14 Jun 2010 | 12:09:03

Cred ca e minunat la ei acasa acum! :)

2. Noni | 14 Jul 2010 | 07:00:11

Habar nu aveam cand este ziua portugaliei, eu am fost in portugalia anul trecut in concediu si mi-a placut pe acolo. din pacate oamenii nu prea stiau englezaTu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons