Designer român în illy Art Collection | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Designer român în illy Art Collection

Designer român în illy Art Collection
 

Când creativitatea întâlnește aroma unui espresso preparat așa cum trebuie, iar inspirația vine dintr-o ceașcă de illy, totul în jur se transformă în artă. Nici nu ai cum altfel, când logo-ul illy este desenat de un artist, James Rosenquist, iar ceștile de cafea sunt opera arhitectului italian Matteo Thun.

Din 1992, illy colaborează cu artiști care desenează cutiile de cafea, astfel completând illy Art Collection. Anul trecut, au lansat în România proiectul Design the illy Can, iar lucrarea câștigătoare a unui tânăr designer deja se regăsește pe 20.000 de cutii, într-o ediție limitată. Vorbim de Andrei Măceșanu, student în anul I la Universitatea Națională de Arte București. Lucrarea sa are ca temă principală curiozitatea asupra felului în care oamenii relaționează și se raportează la cafea.

Lucrarea lui Andrei se potrivește foarte bine în illy Art Collection, alături de alte lucrări semnate de James Rosenquist, Michael Lin, Michelangelo Pistoletto, Tobias Rehberger, Sebastião Salgado sau Robert Wilson, care și-au lăsat amprenta artistică pe cutiile de cafea.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons