“Desenează-mi o poveste”, imagini care prind voce cu ajutorul imaginației

În august 2023 am luat un desen făcut de Ionela și l-am transformat în audiobook. Desenele sunt ofertante și își spun singure poveștile. Așa că personajele ilustrațiilor și-au găsit repede scopul. Și s-a născut Desenează-mi o Poveste și, mai nou, Drawing Stories, varianta în limba engleză.

Am creat un univers fantastic într-o pădure, în care prieteniile între animale sunt naturale, iar poveștile lor se împletesc. Dacă veți asculta în ordine poveștile audio, veți sesiza că personajele trec dintr-una în alta. Bufnița care îl ajută pe șoricel în prima poveste este personajul principal în a doua. La fel, ciocănitoarea din a doua poveste devine personaj principal în a treia. Și tot așa.

Scopul audiobook-urilor este să adoarmă. Să fie un ajutor pentru părinții care caută metode de a potoli energia de după ce se stinge lumina în cameră.

Tocmai pentru că sunt “pentru” și ”testate” de Theo (7 ani), care dă și voce pentru unele personaje, poveștile au o componentă de morală. Mai subtilă, sau nu. :))

Vă invit să ascultați ultimul episod lansat în serie: The Brave Little Cat și varianta în limba română Pisicuța Curajoasă. M-ar bucura sugestii și, dacă aveți idei de personaje/învățăminte de transmis, sunt aici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *