Comunicăm diferit. Ce ne-a schimbat? | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Comunicăm diferit. Ce ne-a schimbat?

6 Aug 2014
Etichete:

Mi-a luat ceva timp până am găsit un pix pe placul meu. Și am să vă spun un secret: am 3 seturi (albastru/negru/roșu). Unul acasă, unul la birou și unul în ghiozdan, mereu cu mine. Totuși, gândurile rapide le scriu pe telefon, articolele pentru bloguri le scriu în cloud, iar pe agende scrijelesc doar planuri, de cele mai multe ori cu liniuță de la capăt. E grabă în tot ceea ce facem, de aceea ne-am modificat modul în care comunicăm.

Spun că ne-am schimbat, nu că am uitat să comunicăm, în ciuda tuturor celor care ne tot amintesc să lăsăm telefoanele din mână și să “trăim”. Că percepem diferit modul în care facem lucrul ăsta, e altceva, dar important e că prin orice acțiune pe care o facem transmitem ceva.

Repede devine un termen care poate descrie orice acțiune din ultimii ani. Vrem o conexiune rapidă, pentru a rezolva totul mai repede. Mâncăm repede, pentru a rezolva repede alte lucruri ce nu pot fi amânate. Scriem, vorbim repede. Noroc cu traficul, că ne mai oprește puțin.

Dincolo de glumă, modul în care comunicăm cu ceilalți e alegerea noastră. Fie că scriem un e-mail, fie o scrisoare cu pixul preferat, comunicăm așa cum simțim. Până la urmă, rapiditatea ne-a redefinit și am creat un alt mod de a interacționa între noi. Și nu, interacțiunea directă nu va dispărea, indiferent de câte ori ni se va spune că suntem până peste cap cu nasul în telefon și nu vedem când se întâmplă ceva important lângă noi.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons