Ce faci cu ambalajele din carton și plastic? | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Ce faci cu ambalajele din carton și plastic?

Ce faci cu ambalajele din carton și plastic?
 

Cumpărăm lucruri voluminoase, le transportăm cum putem și le protejăm cât mai bine. Să fie învelite și asigurate pe toate fețele și să ajungă fără nici cea mai mică zgârietură. Ei bine, asta înseamnă ambalaj mult, folie folosită din plin, carton gros și, la unele electrocasnice, mult polistiren. Pe care la final le aruncăm. Unde?

M-am trezit la un moment dat cu o cutie de carton lungă de 2 metri și lată de 1,5, alături de altele mai mici. Primul impuls: am sunat la magazinul de unde le-am luat, sa le predau ambalajele, pentru că erau prea multe pentru gunoiul obișnuit. În final au luat calea unui centru de colectare, pentru că magazinul nu are un program de reciclare a ambalajelor. Sper doar să îl dezvolte în viitor. Știu, e greu cu depozitarea, dar dacă le organizezi, e posibil să iasă ceva demn de laudă.

Pentru ambalaje în cantități mai mici, soluții avem, însă managementul deșeurilor reciclabile încă trebuie pus la punct. Asta pentru că acele clopuri albastre, verzi, galbene, pe care le vedem uneori la capăt de stradă, au gura de intrare foarte mică, și nu toți stau să își organizeze gunoiul.

Așa cum pentru electrocasnice există containere în parcările centrelor comerciale, putem avea și pentru carton sau plastic. Dar, înainte, ține de noi să ne organizăm cât mai bine.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons