Carminho | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Carminho

Portugalia e plină de surprize, iar Lisabona superbă (a se vedea videoclipul de mai jos). Atenția însă trebuie să ni se concentreze pe Maria do Carmo de Carvalho Rebelo de Andrade. Pe scurt, Carminho.

A început să cânte fado la 22 de ani, stilul fiindu-i influențat de Amália Rodrigues și de Teresa Siqueira (mama ei, de asemenea fadistă). Primul album, Fado, l-a editat în 2009, iar în martie 2012 a apărut cu un al doilea material, Alma – din fericire îl putem asculta tot mai jos. Carminho a ieșit din cercurile în care se asculta doar fado cu ajutorul colaborării cu Pablo Alborán la piesa “Perdonáme“. Un mare succes în Portugalia și Spania. De asemenea, dacă e să ne amintim mai bine, o știm pe Carminho din 2007, când a cântat în filmul Fados de Carlos Saura.

Fadoul cântat de ea e diferit, să spunem, de cel cântat de Mariza. Seamănă cu Cristina Branco, Mafalda Arnauth sau Ana Moura. Carminho e din altă generație, dar păstrează în continuare esența cântecului vechi portughez. Totuși, nici pop nu sună rău, iar duetul de mai jos o confirmă.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons