Ardelenariu, o parte din Ardeal în centrul capitalei | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Ardelenariu, o parte din Ardeal în centrul capitalei

În centrul Bucureștiului e, până pe 31 martie, o oază de liniște, o bucată de Ardeal. O fi auzit cineva că nu am vreme să ajung pe acolo, de au construit în Piața Universității un loc de relaxare. Ardelenariu, un proiect Napolact, este un spațiu care redă atmosfera din Ardeal. Ei, dacă așa e pe acolo, abia aștept să vină vara să pornesc la drum.

Îmi pare rău că ardeleanul care stătea pe acolo era plecat, că aș fi vorbit puțin cu el că, no, de fiecare dată cînd vorbesc cu cineva de prin zonă, imediat împrumut accentul, și e tare fain!

Dar mi-am făcut de lucru la leagăne, sau pe târnaţul casei. Mintinaș am dat pe grumaz vreo două iaurturi Cedra cinstite cu fructe și un gram de țucăr, și am stat o țîră de vorbă cu Marius Tudosiei, care stătea în cohe, lângă boade, cu blidele pline. Găuăjos și hămnisit cum eram, mi-am făcut treabă și cu o pancovă de curechi, de aveam un burduzan de zile mari. Apoi, direct la hodină în hamac. Amu, nu m-am întîlnit nici cu ciurdarul, da nu-i bai, probabil era cu ciurda la păscut, să se facă laptele bun, ca-n Ardeal.

Ptiu, no, că am vorbit ardelenește până amu!

Acu, sî-i trajem oleacî di vorbî di pi la Moldova, sî ni revenim nițăl! Șî sî ni uităm la ardeleni!

P.S. Iar dacă tot am vorbit de Ardeal, mai spun încă o dată (cu cât spui mai des, se împlinește): Anul ăsta vreau să vizitez Cluj-ul așa cum trebuie, în tihnă. Nu m-aș supăra deloc să fie în timpul TIFF-ului. :)

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons