Amália: As vozes do fado | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Amália: As vozes do fado

Amália: As vozes do fado
 

Muzica portugheză de astăzi își are rădăcinile bine înfipte într-o perioadă în care fado era sinonim cu Amália Rodrigues. Vocea ei inconfundabilă a făcut cunoscut fado-ul în lume și, prin înregistrările rămase, continuă să inspire și astăzi. Acum, în studioul unde a înregistrat primele melodii s-au întâlnit mai mulți fadiști, inclusiv Celeste, sora Amáliei, pentru a-i aduce un omagiu.

A ieșit un album superb, ce îi reunește pe Ana Moura, António Zambujo, Carminho, Camané, Gisela João, Ricardo Ribeiro și Celeste Rodrigues, care în colaborare cu Bonga, Caetano Veloso, Mayra Andrade și Javier Limón reinterpretează piesele Amáliei. O plăcere să le asculți.

Iată mai jos un scurt preview. Iar dacă aveți răbdare până la finalul anului, vom avea și un documentar despre fado, cu secvențe din pregătirea acestui album. Dacă ajungeți prin Lisabona, să treceți neapărat prin Alfama, să ascultați fado într-o Casa do Fado. Dar e acolo o piață mică între Rua de São Tomé și Calçada do Menino de Deus, nu are nume, în care puteți vedea mozaicul din imaginea de mai sus, inaugurat acum două săptămâni.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons