Alerg. Egoist | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Alerg. Egoist

Alerg. Pentru că e un bun exercițiu de viziune. Încă de la primul pas de după start, deja ai trecut finish-ul. Altfel nu ai cum să fii motivat pe parcurs. Iar țelul meu nu e să scot un timp mai bun, ci să termin cursa. Nu concurez cu altcineva, în afară de mine. Sunt egoist.

Alerg. Pentru că e unul dintre lucrurile care mă disciplinează. Am program, culoar, plan de antrenament și mă țin de ele. Cu gândul la finish, la senzația unică de final pe care nu o poate înțelege altcineva. Știu, sunt egoist.

Alerg. Pentru că vreau să câștig. Bine, recunosc: cursa mea e pe ultimii 150 de metri, pe zona de sprint. Dar victoriile mele sunt multe. Nu aștept finish-ul pentru asta. Nici n-aș avea șanse. Fiecare alergător depășit e un final de cursă. În timpul ei gândesc în termeni egoiști.

Alerg. Singur. Cum altfel, dacă nu mă întrec cu nimeni? Cursa e pentru supraviețuire, iar finalul aduce foarte multe victorii individuale, pentru că în cursele mele aleargă doar egoiști.

Alerg. Pentru mine.

Pe 19 mai 2013 mi-am propus să alerg 10 km la cursa individuală din cadrul Bucharest International Half Marathon și să termin.

Poate fi și pentru voi un exercițiu bun, mai ales că există și cursa populară de 3,5 km. Alergarea în pluton îți oferă altă perspectivă asupra sportului.

Pentru motivare, vă recomand un interviu cu Gabriela Szabo, pentru desprealcool.ro. Citiți-l și ne vedem la alergat.

Recomandă articolul:

  


Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons